0001

Український гурт МОТАНКА виборов друге місце в конкурсі Wacken Metal Battle

поширити
друкувати

Український гурт МОТАНКА виборов друге місце у престижному міжнародному конкурсі Wacken Metal Battle, який пройшов у Німеччині в рамках культового фестивалю Wacken Open Air – 2018. «Країна Мрій» щиро вітає срібних призерів та зичить їм успіху і творчої наснаги!

Wacken Open Air – найдавніший та найвідоміший у світі фестиваль важкого року, який з 1990-го року проходить у містечку Вакен неподалік від Гамбургу, збираючи до ста тисяч фанатів з усього світу. Однією з головних подій фестивалю вважається Wacken Metal Battle – змагання молодих гуртів з різних куточків планети. Лауреатів визначає експертне журі, до складу якого входять представники всіх країн-учасниць. Цього року за перемогу боролись 29 країн, і вперше в «металевій битві» брала участь Україна.  

 «Особисто для мене друге місце було приємною несподіванкою, тому що містичний етно-саунд МОТАНКИ, замішаний на стародавньому українському мелосі, виглядав досить неформатно на тлі металевого мейнстріму, який демонструвала переважна більшість команд-учасників, – зазначає Михайло Друченко, керівник Музичного Видавництва «Країна Мрій» та представник України у суддівському журі конкурсу. – Особливо вразило, що найвищі бали Україна отримала від країн, які є носіями діаметрально протилежних культурних кодів – Франції, Румунії, Литви, Індонезії та Ізраїлю. Це свідчить про те, що українська музична традиція дійсно не має кордонів».

Супровід сайту - веб-студія WEB1